Release Metamorfose

Het valt me altijd lastig als verdriet zich op mijn pad bevindt. Een vriend die ik eigenlijk niet wil laten gaan, een persoon die zich toch niet eerlijk openstelt tegenover me, het blijft & blijft maar komen & de oplossing die ik nodig heb, wil zich maar niet aanbieden.

Als kind was ik altijd spontaan, een zotte doos, veelvraat. Kortom, zeer geliefd dus bij iedereen. Maar dit mocht niet zo blijven.

Ik werd de zondebok, het ongelukkige slachtoffer van iemand die zijn problemen en woede op mij, jammer genoeg mij, moest uitwerken. Alle onnodige gevolgen die zich nadien aanboden, met het voornaamste de eenzaamheid, het grijze muis bestaan dat voor me werd beslist, geen eigen input gewenst, misvormde me tot een persoon die ik na een paar jaar niet meer herkende & niet kon aankijken in de spiegel. Zelfmoordgedachten op leeftijd van 9 à 10 jaar brachten me al snel op het slechte pad. Maar wonderbaarlijk genoeg, heb ik het overleefd, toch die eerste 6 jaar.

Het middelbaar gaf me naar eigen gevoel ook niet echt een eerlijke kans, de kans om de mensen rondom me te tonen wie ik echt ben en wat ik in mijn mars heb, werd me niet echt gegund. Tot mijn lichaam het me eindelijk duidelijk maakte dat het zo niet verder kon, alle stress en issues i.v.m. zelfbeeld en zelfvertrouwen vonden hun weg naar buiten, om te tonen dat het echt niet oké was wat er gebeurd was & dat er over gepraat en aan gewerkt moest worden.

De voornaamste constanten in mijn leven doorheen heel die periode, was altijd muziek en Snuffel. Zonder die twee had ik het nooit gehaald. Als 8-jarig meisje was ik op een bepaalde dag, schooldag weliswaar, op de speelplaats rond aan het wandelen en stilletjes aan het neuriën, zelfs wat aan het zingen. Het waren dan meestal eigen verzinsels of liedjes van Selena Gomez, die op dat moment mijn favoriete actrice was door de Disney Channel serie Wizards of Waverly Place, maar ook mijn favoriete zangeres en grootste inspiratie om zelf actrice of zangeres te worden.

Vanaf de leeftijd van 8, bevond ik me in een soort fantasieleven, waarin ik alles kon zijn wat ik wou, maar soms dringde de realiteit toch binnen. Meestal beeldde ik me dan in dat ik zangeres was, of bekend of een leerkracht, mijn creativiteit kon ik helemaal los laten thuis.

Na de eerste hyperventilatie aanvallen in het 3de middelbaar, volgde massa’s van hulpverleners, afspraken met mensen, bezoekjes aan de Spoed, vele sessies van therapie, met uiteindelijk een wonderbaarlijke metamorfose, waar als bijproduct dit boek uitgegroeid is.

De strijd die ik dagelijks voer met mijn pestverleden, mijn diagnose van autisme, de zelfmoordpogingen, de goede en slechte dagen/momenten, de moeilijke aspecten van de maatschappij/samenleving vandaag de dag, de zoektocht naar liefde en vriendschap, blijft het er toch voor zorgen dat mijn leven event vol blijft, waar mooie/leuke momenten uit voortkomen, maar ook momenten dat ik het liefste gewoon uit mijn raam zou springen.

Een van die grote uitdagingen, is zeker en vast de liefde. In het schoolleven, in de series en films die ik graag kijk, in het dagelijkse leven, de sociale media, het is en blijft een moeilijk aspect dat me van de ene kant naar de andere kant ‘smijt’, het ene moment laat ik de al eerder vermelde aspecten me overnemen en wil ik niets liever dan het romantische droomscenario van een relatie zoals je dat in films en tv series ziet, maar dan moet ik me zelf eraan doen herinneren dat dit niet realistisch is met het echte leven & aan de andere kant voel ik me een rasechte ’loner’, de dagen dat mijn autisme me overneemt en ik liever alleen ben en me het liefst van al afsluit van de wereld. Dus dat zal nog een serieuze strijd worden voor de toekomst, hopelijk vind ik er een oplossing voor en kan dit voor een rust zorgen in mijn leven.

Mijn week voor de release van dit boek was mentaal en fysiek zwaar, ik had op voorhand niet kunnen voorspellen wat de stress en occasionele slechte gedachten konden aanrichten. De stress om een verschil te kunnen en willen maken, werd me te veel, dat ik op bepaalde momenten het gevoel had dat ik dood aan het gaan was.

Maar het ligt nu uit mijn hand, het is nu klaar, uit en beschikbaar voor iedereen die er interesse in toont. Ja, er kunnen goede en slechte reacties komen, maar dat zal een kwestie worden van alle technieken en tips van de mensen rondom me heen toe te passen en positief te blijven.

Hopelijk vinden jullie het een mooi, interessant, leuk, grappig, verdrietig, kortom alle soorten emoties die bij je zouden kunnen opkomen bij het lezen van dit boek, mijn grootste hoop is dat jullie in eerste instantie verbaasd en doet interesse tonen in de thema’s die worden besproken en dat het jullie eventueel warm maakt voor meer, want ik ben zeker en vast nog niet uitgeschreven!

Metamorfose, mijn debuutroman, nu beschikbaar!


Twitter Facebook LinkedIn Volgen


Release Metamorfose

Release Metamorfose

Aftellen naar release